04 Ιούλ

H Homo Digitalis γίνεται παρατηρητής στην Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Τεχνητή Νοημοσύνη (CAHAI)

Posted by: Homo Digitalis
Μεγάλη επιτυχία για την οργάνωση μας καθώς έγινε δεκτή υπό καθεστώς παρατηρητή στην Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Τεχνητή Νοημοσύνη (CAHAI - Ad hoc Committee on Artificial Intelligence)
View detail
01 Ιούλ

Υποβολή κοινού υπομνήματος από 20 οργανώσεις στο πλαίσιο των Ανοιχτών Διαβουλεύσεων της DSA

Posted by: Homo Digitalis
Στις 30 Ιουνίου, 20 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της Homo Digitalis κατέθεσαν κοινή υποβολή στο πλαίσιο των ανοιχτών διαβουλεύσεων για την νέα νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA)
View detail
30 Ιούν

Άρθρο για τις δράσεις της Homo Digitalis στην πλατφόρμα about:intel

Posted by: Homo Digitalis
Στις 29 Ιουνίου, η πλατφόρμα about:intel δημοσίευσε άρθρου του Λευτέρη Χελιουδάκη της Homo Digitalis, το οποίο αναφέρεται στη χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα των δράσεων των αρχών επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.
View detail
29 Ιούν

Ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Καταγγελία της Homo Digitalis

Posted by: Homo Digitalis
Στις 26 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημέρωσε για την πορεία της καταγγελίας μας σχετικά με τη μη συμμόρφωση των διατάξεων του Ν.4624/2019 με το Δίκαιο της ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα
View detail
28 Ιούν

Νέο άρθρο της Homo Digitalis στο COVIDTech Εdition του EDRi-gram

Posted by: Homo Digitalis
Ο Λευτέρης Χελιουδάκης και η Αντιγόνη Λογοθέτη ετοίμασαν ένα άρθρο για τα drones της ΕΛ.ΑΣ. και τη χρήση τους κατά τη περίοδο του Πάσχα στο πλαίσιο της επιτήρησης του lock-down, το οποίο δημοσιεύθηκε στο τελευταίο EDRi-gram.
View detail
21 Ιούν

Η Homo Digitalis συναντά τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Posted by: Homo Digitalis
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου οι Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, Αιμιλία Γιβροπούλου και Φωτεινή Στεργίου εκπροσώπησαν την οργάνωση μας σε συνάντηση με τη Διευθύντρια του ΟΠΙ κα. Βαγενά και κλιμάκιο του επιστημονικού προσωπικού του οργανισμού.
View detail