19 Οκτ

To blow the whistle or not?

Posted by: Homo Digitalis
Ποιοί είναι οι πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος (“whistleblowers”) και τι προσπαθούν να πετύχουν ; Τι νομική προστασία τυγχάνουν σε Ελλάδα και ΕΕ; Της Ιωάννας Μπαλαούρα.
View detail
05 Οκτ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Homo Digitalis “Technology-led Policing: Μεταξύ ιδιωτικότητας & Ασφάλειας”

Posted by: Homo Digitalis
Με κυρίαρχο μήνυμα την ανάγκη για ορθότερη προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά τη χρήση νέων τεχνολογιών από τις αστυνομικές αρχές ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Homo Digitalis «Technology–led Policing: Μεταξύ Ιδιωτικότητας και Ασφάλειας»
View detail
27 Σεπ

Συμμετοχή της Homo Digitalis στην πρώτη συνάντηση του PDG της CAHAI

Posted by: Homo Digitalis
Το Policy Development Group (PDG) της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Τεχνητή Νοημοσύνη (CAHAI) συναντήθηκε στις 21-22 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά. Εκεί εκπροσώπησε την οργάνωσή μας ο Λευτέρης Χελιουδάκης
View detail
14 Σεπ

Facial recognition και αντεγκληματική πολιτική: Μια βεβιασμένη συνύπαρξη

Posted by: Homo Digitalis
Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας δημιουργεί νέες μορφές εγκληματικότητας ωθώντας τα όργανα επιβολής του νόμου σε γρήγορη και άμεση αντίδραση. Το παράδειγμα και η προβληματική της ψηφιακής αναγνώρισης προσώπου (facial recognition) αναλύεται από τους Κ. Ζουμπουλάκη και.
View detail
14 Σεπ

H Μελέτη της AlgorithmWatch για τη χρήση τεχνολογιών αυτοματοποιημένων αποφάσεων σε μέτρα κατά του COVID είναι εδώ!

Posted by: Homo Digitalis
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η οργάνωση AlgorithmWatch δημοσίευσε τη μελέτη της για τη χρήση τεχνολογιών αυτοματοποιημένων αποφάσεων σε μέτρα κατά του COVID, με το συνιδρυτικό μας μέλος, Λευτέρη Χελιουδάκη να γράφει για την κατάσταση στην Ελλάδα
View detail
12 Σεπ

Η Homo Digitalis συνυπογράφει επιστολή προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Posted by: Homo Digitalis
Στις 11 Σεπτεμβρίου η οργάνωση Defend Democracy κατέθεσε επιστολή προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ μαζί με άλλες 29 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Homo Digitalis, αναφορικά με τη σημασία της ανεξαρτησίας του Ινστιτούτου των ΗΠΑ για τα Διεθνή Μέσα.
View detail
09 Σεπ

Συμμετοχή της Homo Digitalis στις προτάσεις του European Partnership for Democracy για περισσότερη διαύγεια στον τομέα του AdTech

Posted by: Homo Digitalis
Στις 8 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν οι κοινές προτάσεις 29 οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Homo Digitalis, για βελτίωση των συνθηκών διαυγείας στον τομέα του AdTech
View detail
09 Σεπ

Συμμετοχή της Homo Digitalis στην ανοιχτή διαβούλευση για την DSA

Posted by: Homo Digitalis
Σε συνέχεια των προτάσεων που είχαμε υποβάλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούνιο, στις 8/9 η Homo Digitalis κατέθεσε επιπλέον προτάσεις στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για τη νέα νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA)
View detail
07 Σεπ

Συνέντευξη με τον καθηγητή Chris Brummer για τη διεθνή νομική συνεργασία στον τομέα των κρυπτονομισμάτων

Posted by: Homo Digitalis
Η ομάδα της Homo Digitalis συνάντησε τον καθηγητή Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Georgetown University, Chris Brummer και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη διεθνή συνεργασία στον ολοένα εξελισσόμενο τομέα των κρυπτονομισμάτων.
View detail