02 Ιούν

Εισήγηση της Homo Digitalis στην Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Posted by: Homo Digitalis
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, η Homo Digitalis έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να απευθύνει εισήγηση στην Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα μας εκπροσωπήσει η Πρόεδρός μας Ελπίδα Βαμβακά.
View detail
01 Ιούν

Η αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spamming)

Posted by: Homo Digitalis
Στην ψηφιακή εποχή, η ηλεκτρονική αλληλογραφία αποτελεί το δημοφιλέστερο μέσο επικοινωνίας. Η Μαγδαληνη Σκόνδρα αναλύει την πρακτική της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spamming), το νομοθετικό πλαίσιο, τις κυρώσεις καθώς και τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν την νόμιμη από την.
View detail
25 Μαΐ

Ανοιχτή Επιστολή της EDRi προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα 2 χρόνια GDPR

Posted by: Homo Digitalis
Σήμερα είναι τα γενέθλια του GDPR και η EDRi απέστειλε σχετική ανοιχτή επιστολή προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Věra Jourová, και τον Επίτροπο στον τομέα της Δικαιοσύνης κ. Didier Reynders
View detail
21 Μαΐ

Deploying DP3T in the real world – how ready are we?

Posted by: Homo Digitalis
Our member Dr. Ioannis Krontiris interviewed Dr. Apostolos Pyrgelis, Post-Doctoral researcher in EPFL and member of the DP3T team, and asked him insightful questions about the DP3T protocol, focusing mainly on how close we are to real-life.
View detail
21 Μαΐ

Η COMMUNIA δημοσιεύει δωρεάν εργαλείο για τη μεταφορά της Οδηγίας 2019/790

Posted by: Homo Digitalis
Στις 18 Μάη, ένα χρόνο μετά την δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Οδηγίας 2019/790, η COMMUNIA δημοσίευσε δωρεάν εργαλείο για να εντοπίζεις τις εξελίξεις της μεταφοράς της Οδηγίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ..
View detail
18 Μαΐ

Ασφάλεια υπολογιστών και προστασία της ιδιωτικότητας εν μέσω της πανδημίας COVID-19

Posted by: Homo Digitalis
Αρκετοί επιτήδειοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού ως «ευκαιρία» για να εξαπολύσουν επιθέσεις και απάτες μέσω του Διαδικτύου. Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σχολιάζει τέτοια φαινόμενα και προτείνει ορισμένους τρόπους θωράκισης των χρηστών ενάντια σε.
View detail
14 Μαΐ

Υποβολή Υπομνήματος ενώπιον του ΟΠΙ για τη μεταφορά της Οδηγίας 2019/790 (CDSM)

Posted by: Homo Digitalis
Σήμερα, 14.05.2020, η Homo Digitalis υπέβαλε τις θέσεις και τις προτάσεις της ενώπιον του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της Ανοιχτής Διαβούλευσης του τελευταίου για τη μεταφορά στην εθνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2019/790 (CDSM)
View detail
14 Μαΐ

Συμμετοχή στην Κλαδική Έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Posted by: Homo Digitalis
Σήμερα, 14.05.2020, η Homo Digitalis υπέβαλε υπό τη μορφή υπομνήματος τις προτάσεις και τις θέσεις της ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της κλαδικής έρευνας για το ηλεκτρονικό εμπόριο
View detail
13 Μαΐ

Υποβολή Υπομνήματος της Homo Digitalis στην Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ

Posted by: Homo Digitalis
Σήμερα, 13.05.2020, η Homo Digitalis υπέβαλε τις προτάσεις της στην Ειδική Εισηγήτρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας και τις αντίστοιχες πράξεις μισαλλοδοξίας για το θεματικό της Report με θέμα Φυλή, Σύνορα.
View detail