Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για τη Homo Digitalis να είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του νέου Jean Monnet Chair in Mediterranean Digital Societies & Law, Καθηγητή  Alessandro Mantelero του Politecnico di Torino.

Στόχος της εν λόγω έδρας είναι η προώθηση των μεσογειακών σπουδών στο δίκαιο των υπολογιστών μέσω της διεπιστημονικότητας, συμβάλλοντας στη μείωση του υφιστάμενου κενού στον τομέα του δικαίου της πληροφορικής που επηρεάζει τις μεσογειακές χώρες, οι οποίες συχνά υποεκπροσωπούνται στο παγκόσμιο στερέωμα. Η έδρα επιθυμεί να ενισχύσει την φωνή και τη συμμετοχή των μεσογειακών φορέων στη συζήτηση για τη νομοθεσία και την πολιτική της ΕΕ και την ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών ψηφιακών κοινωνιών αξιοποιώντας τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο εναρκτήριο σεμινάριο της έδρας στις 5 Απριλίου, θα εκπροσωπήσει τη Homo Digitalis o Γραμματέας του Δ.Σ. Λευτέρης Χελιουδάκης παραχωρώντας την κεντρική ομιλία.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου στην αφίσα της εκδήλωσης και να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε αυτόν τον σύνδεσμο την ημέρα της διοργάνωσης.