Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη μας Ασημίνα Κολινιάτη και Μανόλης Καμπιτάκης (ο τελευταίος όντας μέλος και στον οργανισμό Chaos Computer Club) συμμετείχαν στο Freedom not Fear 2022 Conference, το οποίο μετά από 2 virtual διοργανώσεις επέστρεψε στις Βρυξέλλες!

Το ετήσιο συνέδριο διοργανώνεται απο τη Digitalcourage και είναι σημείο συνάντησης πολλών οργανώσεων που μάχονται για την προστασία των ψηφιακών μας δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Ύστερα από δυο ημέρες γεμάτες workshops γύρω από την προτεινόμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Τεχνητή Νοημοσύνη, το ChatControl, το TechAbuse, την έμφυλη βία online και τη βιομετρική παρακολούθηση μεταναστών, επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συζητήσαμε με ευρωβουλευτές για τα ζητήματα που μας αφορούν.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Saskia Bricmont, Patrick Breyer και Cornelia Ernst για τη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πολλά συγχαρητήρια και στη Digitalcourage για τη διοργάνωση που πηγαίνει κάθε χρόνο την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων ένα βήμα μπροστά!