Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την Πρόταση Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά

Η 5η Ιουλίου 2018 είναι μία σπουδαία ημέρα για την ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την Πρόταση Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά με 318 ψήφους κατά, 278 υπέρ και 31 βουλευτές να δηλώνουν «παρόντες».

Όπως είχε αναλύσει η Homo Digitalis, οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τη συγκεκριμένη Οδηγία ήταν σημαντικοί.

Συνεπώς, η καταψήφιση της Πρότασης αποτελεί μία τεράστια νίκη για την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης στο Διαδίκτυο, το οποίο ευτυχώς δεν αλλάζει μορφή!

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία, η Πρόταση Οδηγίας θα επιστρέψει στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα προτείνει τροποποιήσεις και θα εισάγει τη νέα πρόταση στην Κοινοβουλευτική Ολομέλεια προς ψήφιση το Σεπτέμβριο.

Η Homo Digitalis θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα χαράς για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Για εμάς είναι μία ημέρα διπλής χαράς γιατί ένα μέρος αυτού του αποτελέσματος οφείλεται σε εσάς.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά που αγκαλιάσατε την προσπάθεια της Homo Digitalis για την καταψήφιση της Οδηγίας με την πίεση που ασκήσαμε όλοι μαζί στους Έλληνες Ευρωβουλευτές μέσω e-mails!

Ας μην ξεχνάμε τα λόγια της διάσημης συγγραφέα Helen Keller: “Μόνοι μας μπορούμε να επιτύχουμε ελάχιστα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά.»

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ψηφιακά μας δικαιώματα.

Σας ευχαριστούμε.