Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Homo Digitalis διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις”.

Με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και των τεχνολογιών  πληροφορικής, η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος υποδομών και υπηρεσιών, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Η μονοσήμαντη νομική συμμόρφωση όμως, παρά τις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θωρακίζει απόλυτα τους οργανισμούς απέναντι στις ηλεκτρονικές επιθέσεις. Η έννοια της κυβερνοασφάλειας έχει εξελιχθεί δραστικά από τότε που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και η διεξοδική αξιολόγηση του κινδύνου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την ασφάλεια των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών. Μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης της ημερίδας, στόχος είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της συνέργειας νομικών και τεχνικών μέσων για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής προστασίας των χρηστών.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί, στις 31 Οκτωβρίου 2018,  στις 18:00, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 106 79, Αθήνα). Έχει καταχωρηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν.  Απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νομικούς και επαγγελματίες στον κλάδο των υπολογιστών καθώς και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την κυβερνοασφάλεια και τις αντίστοιχες νομικές και τεχνικές της προεκτάσεις.

Οι εκλεκτοί ομιλητές  που μας τιμούν με την παρουσία τους είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους (νομικοί, δικαστές,  μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών) με πολυετή εμπειρία και εγγενές ενδιαφέρον για τις προκλήσεις και τις λύσεις κυβερνοασφάλειας.

Συγκεκριμένα, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε:

Τον κ. Σπύρο Τάσση, Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας,

Την κα. Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Δικαίου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Τμήμα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέλος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας,

Τον κ. Βασίλη Βασιλόπουλο, Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΡΤ ΑΕ,

Τον κ. Αλέξανδρο-Ιωάννη Καργόπουλο, Πρωτοδίκη Δικαστή και εμπειρογνώμονα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε (FRA),

Toν κ. Κασίμη Θεοφάνη, CEO Audax Cybersecurity, εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και υπηρεσιών Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Security Services), και

Τον κ. Κωνσταντίνο Βαβούση, Team Manager της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας,διαχειριστής σελίδας secnews.gr

RSVP: Παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο για να εγγραφείτε στην ημερίδα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 30/10/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα βρείτε το ακριβές πρόγραμμα με τα ονόματα των ομιλητών και τους τίτλους των παρουσιάσεών τους εδω.

Μετά το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει δεξίωση με ποτό στο χώρο της εκδήλωσης.