Tη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 η Homo Digitalis φιλοξενήθηκε στη δίωρη εκπομπή «Athens Calling» με τον Περικλή Βασιλόπουλο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η εκπομπή ασχολήθηκε με τα Ψηφιακά Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις των πολιτών, την προστασία της ιδιωτικότητας, τα πνευματικά δικαιώματα στις ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media (Google, Apple, Facebook, Amazon) (GAFA).

Στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής καλεσμένοι ήταν οι Κωνσταντίνος Κακαβούλης, Ελπίδα Βαμβακά και Κώστας Πρατικάκης, τρεις από τους συνιδρυτές της Homo Digitalis.

Από τη Θεσσαλονίκη μίλησαν εκ μέρους  της «ChildAct» που προωθεί  τα ψηφιακά δικαιώματα των παιδιών οι Αναστασία Καραγιάννη και Ανθή Αργυρίου.

Από τις Βρυξέλες η Αιμιλία Γιβροπούλου, Νομικός Σύμβουλος σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής στην ομάδα Greens/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε για την ψηφοφορία σχετικά με την Πρόταση Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία, η οποία ψηφίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παρενέβη ο Βασίλης Βασιλόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΡΤ.