Η Facebook ανακοίνωσε ότι ένα πρόβλημα στο λογισμικό της πλατφόρμας εξέθεσε τις φωτογραφίες 6.800.000 χρηστών. Μάλιστα, εκτέθηκαν και φωτογραφίες που δεν είχαν δημοσιεύσει οι χρήστες.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι διάφορες εφαρμογές, οι οποίες δεν ανήκουν στη Facebook απέκτησαν πρόσβαση «σε ένα μεγαλύτερο εύρος φωτογραφιών από το συνηθισμένο για 12 ημέρες μέσα στο Σεπτέμβριο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει όλους τους χρήστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Αυτή είναι η τελευταία από μία σειρά διαρροών δεδομένων στην πιο γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, οι οποίες ξεκίνησαν να παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Η Facebook δήλωσε πως «όταν κάποιος δίνει άδεια σε μία εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες του, εμείς συνήθως δίνουμε πρόσβαση στην εφαρμογή μόνο στις φωτογραφίες που οι χρήστες μοιράζονται στα προφίλ τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα έδωσε στις εφαρμογές πρόσβαση και σε άλλες φωτογραφίες.»

Εκτός από τις φωτογραφίες που βρίσκονται στα προφίλ των χρηστών, οι εφαρμογές απέκτησαν επίσης πρόσβαση σε φωτογραφίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε stories και στο marketplace, ακόμη και σε φωτογραφίες που οι χρήστες είχαν ανεβάσει, αλλά δεν είχαν δημοσιεύσει στο Facebook, επειδή είχαν αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.

Αν η Facebook σας ενημέρωσε ότι είστε ένας από τους χρήστες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας, στείλτε μας ένα μήνυμα στο info@homodigitalis.gr.

Διαβάστε γιατί πρέπει να προσέχετε με ποιον μοιράζεστε τα προσωπικά δεδομένα που ανεβάζετε στο Facebook και με ποιον τρόπο μπορείτε να πάρετε πίσω τον έλεγχο.