Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι την τελική ψήφο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (πιθανότατα 26.03.2019), η οποία θα κρίνει το μέλλον του διαδικτύου. Πάνω από εκατό Ευρωβουλευτές (εκ των οποίων οι μόνοι Έλληνες είναι η κ. Σοφία Σακοράφα και ο κ. Νικόλαος Χουντής) έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα ψηφίσουν κατά του Άρθρου 13 και των φίλτρων αναφορτώσεων, ενώ πολίτες σε περισσότερες από 23 πόλεις Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υψώνουν τις φωνές τους σε συλλαλητήρια κατά του Άρθρου 13.

Στην εκστρατεία Pledge2019 (Δέσμευση 2019), έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα πλήθος Ευρωπαίων πολιτών. Από τα τέλη Φλεβάρη, όταν και ξεκίνησε η εκστρατεία, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1200 κλήσεις και 72 ώρες συνομιλίας. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι πρωτοφανείς για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αποδεικνύουν περίτρανα το ενεργό ενδιαφέρον του κόσμου και την θέληση του να συμμετάσχει στην πολιτική συζήτησή, όταν του δίδεται βήμα. Επίσης, οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους όσον αφορά τις ανυπόστατες κατηγορίες ότι το πλήθος των emails και των tweets που στάλθηκαν στους Ευρωβουλευτές το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε ενέργειες ψεύτικων αυτοματοποιημένων λογαριασμών!!

Πλήθος ειδικών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν το Άρθρο 13 και τα φίλτρα των αναφορτώσεων  που αυτό επιτρέπει για την Ελευθερία της Έκφρασης και της Πληροφόρησης στο Διαδίκτυο και την ποικιλομορφία αυτού:

-Ο Ειδικός Εισηγητής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Ελευθερία της Έκφρασης και της Πληροφόρησης, David Kaye, έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του στο Άρθρο 13!

-O Ομοσπονδιακός Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Γερμανίας, Ulrich Kelber, έχει ρητά υπογραμμίσει πως το Άρθρο 13 οδηγεί στην γιγάντωση της δύναμης των γνωστών κολoσσών του Διαδικτύου, και δημιουργεί προκλήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο!

-169 από τους πλέον εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς του χώρου της Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχουν τονίσει ότι οι διατάξεις του Άρθρου 13 είναι παραπλανητικές!

-Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists – IFJ) έχει καλέσει τους Ευρωπαίους νομοθέτες να βελτιώσουν τις διατάξεις και να προσδώσουν την αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και της Προστασίας της Ελευθερίας της Έκφρασης και της Πληροφόρησης!

– Ο Sir Tim (Tim Berners-Lee), ένας από τους δημιουργούς του World Wide Web έχει εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή του προς το Άρθρο 13 και τους κινδύνους που αυτό δημιουργεί για το ανοιχτό διαδίκτυο.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις του Άρθρου 13! Πρέπει να δράσουμε και να πείσουμε τους Ευρωβουλευτές να αφήσουν στην άκρη τα διάφορα πολιτικά συμφέροντα και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων Πολιτών!

Λάβε τώρα συμμετοχή στην εκστρατεία Pledge 2019, κάλεσε δωρεάν τους εκπροσώπους σου, και ζήτησε τους να δεσμευτούν κατά του Άρθρου 13!