Πολλά από τα μέλη της Ηοmo Digitalis που κατοικούν στο Βέλγιο οργάνωσαν σημαντικές συναντήσεις με τα γραφεία των Ελληνίδων και Ελλήνων ευρωβουλευτών επιχειρηματολογώντας υπέρ της καταψήφισης του Άρθρου 13 της προτεινόμενης ευρωπαϊκής οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία.

Τις ίδιες ημέρες βρίσκονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπρόσωποι από μεγάλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που έχουν σημαντική δράση στη προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Όλοι μαζί δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο και κατά της παραβίασης της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης.

Ο αριθμός των ευρωβουλευτών που δεσμεύεται να καταψηφίσει το Άρθρο 13 στην ψηφοφορία της  Τρίτης (26/03) αυξάνεται συνεχώς. Ευρωβουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή που εκπροσωπούν ευρωπαϊκά κόμματα από κάθε πολιτικό χώρο, όπως οι Πράσινοι/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (GREENS/EFA), η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL),  το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP),  η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), και η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στο Άρθρο 13.

Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας!

Κάλεσε τους εκπροσώπους σου τις λίγες ημέρες που απομένουν!