Την ερχόμενη εβδομάδα υποδεχόμαστε τον Απρίλιο και μαζί με αυτόν έρχονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για όσους αγαπούν ζητήματα που αφορούν την αλληλεπίδραση Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών.

Η ομάδα της Homo Digitalis δεν συμμετέχει στην διοργάνωση των προτεινόμενων εκδηλώσεων και ούτε έχει κάποιο οικονομικό όφελος από αυτές.

Εάν σε ενδιαφέρουν η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, τα μεγάλα δεδομένα και η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακών πλατφορμών μαζικής χρήσης, τότε μία πολύ σημαντική εκδήλωση είναι το 3ο συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, υπό το ΤΕΕ και το ΕΚΚΕ, και τη στενή συνεργασία της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα) με θέμα: «Εργασία, οικονομία και δημόσιες πολιτικές στην εποχή της αυτοματοποίησης». Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το ακριβές πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Εάν το Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι το πάθος σου, τότε δεν θα μπορούσες να λείπεις από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας! Στις 23-25 Απριλίου η ESIMET – TRADEMARK COMPANIES ASSOCIATION διοργανώνει ένα τριήμερο συνέδριο με πλήθος αναγνωρισμένων ομιλητών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το International Chamber of Commerce (ICC), τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το Εμπορικο & Βιομηχανικο Επιμελητηριο Θεσσαλονικης και το European Institute of Industrial and Intellectual Property (EUINIP). Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Ωστόσο και ο Μάης έχει να προσφέρει σημαντικές εκδηλώσεις!

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδος (ELSA Greece) και το Lawspot διοργανώνουν διήμερο συνέδριο με τίτλο: «Athens InfoLaw Conference: Δίκαιο, Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» στις 3-4 Μάη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Η εκδήλωση μάλιστα έχει την ακαδημαϊκή υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.