Τον Μάιο του 2019 η οργάνωση μας είχε τη μεγάλη χαρά να δώσει το παρόν σε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους σημαντικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε Ευρώπη και Αμερική!

Στις αρχές Μάη βρεθήκαμε στην Βιέννη για να συμμετάσχουμε στο διήμερο συνέδριο που διοργάνωσαν η noyb και η Access Now υπό την αιγίδα του Digital Freedom Fund σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του GDPR.

Στα μέσα Μαΐου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στην Ημερίδα CopyrightX που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και το ερευνητικό της κέντρο Berkman Klein Center αναφορικά με τις προκλήσεις που ανακύπτουν για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, και να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Everyday Chaos» του ερευνητή David Weinberger, το οποίο αφορά την επιρροή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανάπτυξη και διαμόρφωση των σύγχρονων κοινωνιών.

Επίσης, συμμετείχαμε στο συνέδριο TILTing Perspectives 2019, το οποίο διοργανώνει το ερευνητικό κέντρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tilburg, «Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT)», στην Ολλανδία. Το συγκεκριμένο τριήμερο συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη, και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά γεγονότα για ερευνητές που ασχολούνται με ζητήματα Δικαίου και νέων τεχνολογιών.

Στα τέλη Μάη, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για να παραβρεθούμε στο διεθνές συνέδριο «Malta AI and Blockchain Summit», το οποίο συγκεντρώνει πλήθος γνωστών ιδιωτικών φορέων και μελετά τις τελευταίες τάσεις και τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Blockchain.

Σίγουρα, ο Μάης ήταν ένας μήνας σημαντικών συναντήσεων που έθεσαν τα θεμέλια για στρατηγικές κοινές δράσεις και συνεργασίες της οργάνωσής μας με διαφόρους φορείς στο άμεσο μέλλον.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εξελίξεις!