Σήμερα, η Homo Digitalis, καλεσμένη της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα ψηφιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε στους μαθητές του Γυμνασίου το cyberbullying και τις συνέπειές του, προτείνοντας τρόπους προστασίας. Μίλησε επίσης στους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου για το ψηφιακό αποτύπωμα και για τα δικαιώματα που έχουν σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ο Παναγιώτης Γιαλής της Homo Digitalis εξηγεί στους μαθητές τους Γυμνασίου τις συνέπειες που μπορεί να έχει το Cyberbullying

Για την παρουσίαση εργάστηκαν οι Μαίρη Μουζάκη, Αναστασία Καραγιάννη, Παναγιώτης Γιαλής, Κίμωνας Γεωργάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Παπουτσή και Κωνσταντίνος Κακαβούλης.

Ο Κωνσταντίνος Κακαβούλης, απόφοιτος του Saint Paul και ιδρυτικό μέλος της Homo Digitalis μιλάει στους μαθητές του Γυμνασίου για τους τρόπους αντιμετώπισης του Cyberbullying

 

Μάλιστα, τα μέλη της Homo Digitalis Κίμωνας Γεωργάκης και Κωνσταντίνος Κακαβούλης είχαν την ιδιαίτερη χαρά να επιστρέψουν στο σχολείο στο οποίο πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια, με εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά ρόλο.

Ο Κίμωνας Γεωργάκης, απόφοιτος του Saint Paul, μιλάει στους μαθητές του Λυκείου για το ψηφιακό αποτύπωμα

 

Η Μαρία-Αλεξάνδρα Παπουτσή της Homo Digitalis αναλύει στους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου το δικαίωμα στην πρόσβαση

 

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Βουτσίνο, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του σχολείου, τον κ. Κούτσα, Διευθυντή του Λυκείου, την κ. Σταματάκη, Διευθύντρια του Γυμνασίου, τον κ. Ρούσσο, Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, και την κ. Λυμπέρη για την άψογη φιλοξενία.

 

Ο Διευθυντής του Λυκείου, κ. Κούτσας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Σταματάκη, με τους δύο απόφοιτους του Saint Paul και την Πρόεδρο της Homo Digitalis, Ελπίδα Βαμβακά

Μείνετε συντονισμένοι! Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα παρουσιάσεις σε σχολεία!