Η οργάνωση μας έχει την μεγάλη τιμή και χαρά να προσκληθεί να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας του Centre for European Policy Studies (CEPS) για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κυβερνοασφάλεια. Το CEPS αποτελεί γνωστό think tank με μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα και επιρροή αναφορικά με θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 στις Βρυξέλλες, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα άλλες 4 συναντήσεις μέσα στους προσεχείς μήνες. Οι εργασίες της ομάδας θα ολοκληρωθούν με τη δημοσίευση σχετικής μελέτης τους πρώτους μήνες του 2020.

Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ομάδας αποτελούν οι:

-Joanna Bryson, tenured Associate Professor, University of Bath

-Jean-Marc Rickli, Head of Global Risk and Resilience, Geneva Centre for Security Policy (GCSP)

-Marc Ph. Stoecklin, Principal Research Scientist and Manager of Cognitive Cybersecurity Intelligence (CCSI) group, IBM T.J. Watson Research Center

-Mariarosaria Taddeo, Assistant Professor, Oxford Internet Institute, University of Oxford

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας κ. Lorenzo Pupillo, και τον Εισηγητή αυτής κ. Stefano Fantin για την ευγενική τους πρόσκληση. Την οργάνωση μας θα εκπροσωπήσει στην ομάδα εργασίας ο Λευτέρης Χελιουδάκης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ομάδα Εργασίας και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της εδώ.