Στις 2 Οκτωβρίου 2019 η Homo Digitalis είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να συναντήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και τον Υπεύθυνο της ομάδας του στο ΕΚ, Μάνο Καλαϊντζή.

Η συζήτηση είχε ένα πολύ ευγενικό και θετικό κλίμα. Kατά τη διάρκειά αυτής, είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την πορεία του ερωτήματος που είχε θέσει ο Αλέξης Γεωργούλης τον Ιούλιο σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής FaceApp, καθώς και για την επίσημη απάντηση που έλαβε πριν λίγες ημέρες επί αυτού από την Επίτροπο Jourová εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, συνομιλήσαμε για τις δράσεις και τους στόχους της Homo Digitalis, και για τη σημασία που έχει η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ελλάδας αναφορικά με την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και της ιδιωτικής τους ζωής στην σύγχρονη εποχή των ψηφιακών υπηρεσιών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο των διαδικτυακών κολοσσών, οι οποίοι αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από τη στοχευμένη διαφήμιση εκμεταλλευόμενοι τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους και την ανάλυση των διαδικτυακών προφίλ τους, καθώς και η παρακολούθηση από παρόχους διαφημιστικών δικτύων και μεσάζοντες πληροφοριών της διαδικτυακής δραστηριότητας  των χρηστών μέσω της χρήσης cookies.

Τέλος, μιλήσαμε για το Freedom Not Fear 2019, την ετήσια συνάντηση ακτιβιστών για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, η οποία θα λάβει χώρα από τις 8-11 Νοέμβρη στις Βρυξέλλες.

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές  και έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις την πλήρη επιδότηση του ταξιδιού σου και της διαμονής σου! Λίγες θέσεις είναι ακόμα διαθέσιμες. Μάθε περισσότερα εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και τον Μάνο Καλαϊντζή για την πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση. Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο να βλέπουμε ότι οι νέοι Ευρωβουλευτές και οι ομάδες τους έχουν έντονο ενδιαφέρον για την προστασία και την προώθηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, και θα χαρούμε πολύ να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας στο μέλλον!

Τέλος, θα είχαμε έντονο ενδιαφέρον να συναντηθούμε και με άλλους Έλληνες και Ελληνίδες Ευρωβουλευτές και τις ομάδες τους για να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες! Το Freedom not Fear 2019 αποτελεί μια καλή συγκυρία καθώς αρκετά από τα μέλη μας θα βρίσκονται γι’ αυτό στις Βρυξέλλες στις 8-11 Νοεμβρίου! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@homodigitalis.gr