Η Homo Digitalis είχε την μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρεθεί και να παραχωρήσει ομιλία στην δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Centre for European Policy Studies (CEPS) για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κυβερνοασφάλεια.

Το CEPS αποτελεί γνωστό think tank με μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα και επιρροή αναφορικά με θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Την οργάνωση μας εκπροσώπησε στην ομάδα εργασίας ο Λευτέρης Χελιουδάκης.

Με την ομιλία μας εστιάσαμε την προσοχή μας στις «Κατευθυντήριες Γραμμές Δεοντολογίας για Αξιόπιστη Τεχνητή Νοημοσύνη»  που δημοσίευσε τον Απρίλιο του 2019 η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα εκθέσαμε τις παρατηρήσεις μας αναφορικά με τέσσερις (4) από τις απαιτήσεις που αναφέρει η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη, ήτοι «Ανθρώπινη παρέμβαση και εποπτεία», «Ιδιωτική ζωή και διακυβέρνηση των δεδομένων», «Διαφάνεια», και «Πολυμορφία, απαγόρευση των διακρίσεων και δικαιοσύνη».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Επικεφαλή της Ομάδας Εργασίας κ. Lorenzo Pupillo, και τον Εισηγητή αυτής κ. Stefano Fantin για την ευγενική τους πρόσκληση τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση και το πρόγραμμα αυτής εδώ.