Στις 29 Οκτωβρίου 2019, ο οργανισμός Electronic Privacy Information Center (EPIC) κατέθεσε τις προτάσεις του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αναφορικά με το Σύμφωνο που υπέγραψαν Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής νομοθεσίας «US Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act» (US CLOUD Act).

Το Σύμφωνο («U.S.-U.K. CLOUD Act Executive Agreement») υπογράφτηκε στις 3 Οκτωβρίου και αποτελεί μια πολιτικά δεσμευτική συμφωνία χωρίς νομική ισχύ. Με τις προτάσεις του, ο EPIC τονίζει στο Κογκρέσο τα σοβαρά νομικά ζητήματα και τις προκλήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των υποκειμένων που ανακύπτουν από την εν λόγω συμφωνία, καλώντας το Κογκρέσο να αποτρέψει την θέση της σε ισχύ.

Είκοσι (20) οργανώσεις από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της Homo Digitalis,  όπως οι Access Now, European Digital Rights (EDRi), Electronic Frontier Finland, Electronic Frontier Foundation, Initiative für Netzfreiheit, Open Rights Group, Statewatch, κ.α. συνυπογράφουν τις προτάσεις του EPIC.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο των προτάσεων όπως κατατέθηκαν στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. εδώ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του EPIC, εδώ.