Στις 24 Ιανουαρίου 2020 η Homo Digitalis θα έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχει στο Computers, Privacy, Data Protection (CPDP) 2020, το μεγαλύτερο και πλέον αναγνωρισμένο συνέδριο για ζητήματα δικαίου, ηθικής, και νέων τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη! Στην φετινή εκδοχή του συνεδρίου βρίσκονται στο επίκεντρο ζητήματα που αφορούν τη χρήση τεχνικής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις που ανακύπτουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το πάνελ στο οποίο συμμετέχει η οργάνωσή μας διοργανώνεται από την European Digital Rights (EDRi) και έχει ως θέμα τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της προστασίας των συνόρων και της μετανάστευσης («AI and Migration Control: New Tools In The Service Of Fortress Borders»).

Επικεφαλής και συντονίστρια του πάνελ είναι η Anna Fielder, η οποία αποτελεί την Πρόεδρο της EDRi και νομική σύμβουλο του Διατλαντικού Διαλόγου Καταναλωτών (ΔΔΚ). Τα μέλη του πάνελ είναι τα εξής:

Petra Molnar, διευθύντρια  του προγράμματος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο και υπότροφος του προγράμματος της Mozilla για το Ανοιχτό Διαδίκτυο (EDRi – Mozilla Open Web Fellow),

Christian D’Cunha, διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων (European Data Protection Supervisor -EDPS),

Patrick Breyer, βουλευτής  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το κόμμα των Ευρωπαίων Πειρατών, νομικός με έντονη δράση στον τομέα των ψηφιακών δικαιωμάτων  (ΜΕP – European Pirates)

Τη Homo Digitalis θα εκπροσωπήσει στο πάνελ ο Λευτέρης Χελιουδάκης, ένα από τα ιδρυτικά μας μέλη και γραμματέας του Δ.Σ.

Το πάνελ θα λάβει χώρα στις 14:15 ώρα κεντρικής Ευρώπης. Εάν είσαι στο CPDP έλα να μας γνωρίσεις από κοντά!

Δες το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. Δες τη περιγραφή του συνεδρίου εδώ.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι στο παρελθόν και άλλα μέλη της Homo Digitalis έχουν συμμετάσχει στο CPDP εκπροσωπώντας βέβαια τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζονται.