Σήμερα, 16/03/2020, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της πληροφορίες αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από πλευράς της, όπως τη ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας της ή τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων.

Θυμίζουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ μέχρι σήμερα δεν είχε αναρτήσει δημόσια στον ιστότοπό της αυτές τις πληροφορίες παραβιάζοντας τις διατάξεις του Άρθρου 53 του Ν.4624/2019.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην εν λόγω δημοσίευση έξι (6) και πλέον μήνες μετά τη θέση σε ισχύ των διατάξεων του Ν.4624/2019, και δύο (2) και πλέον μήνες μετά την γνωστοποίηση της εν λόγω παραβίασης ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) από τη Homo Digitalis.

Βέβαια, το διάστημα των έξι και πλέον μηνών κατά το οποίο οι εν λόγω πληροφορίες δεν βρίσκονταν διαθέσιμες είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η ΑΠΔΠΧ έχει λάβει υπόψιν της την γνωστοποίηση παράβασης που έχει καταθέσει η Homo Digitalis και την έχει χρεώσει προς εξέταση σε ελεγκτή της.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό πεδίο στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ εδώ.