Από τη 1η Σεπτεμβρίου λειτουργεί και για το κοινό στην Ελλάδα η πλατφόρμα My Data Done Right η οποία επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες της να ασκήσουν εύκολα και γρήγορα κάποια από τα πιο σημαντικά δικαιώματα που τους παρέχει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR)!

Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας μπορείς να ασκήσεις τα δικαιώματα πρόσβασης, διαγραφής, διόρθωσης και μεταφοράς των δεδομένων σου. Η Homo Digitalis έχει προσθέσει για τους χρήστες της εφαρμογής περισσότερους από 150 νέους οργανισμούς στη βάση δεδομένων στην Ελλάδα, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας τους και να ολοκληρώνετε το αίτημά σας ταχύτερα. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αεροπορικές εταιρίες, ακτοπλοϊκές εταιρείες, πολιτικά κομμάτα, εταιρείες ένδυσης και υπόδησης, σουπερμαρκετ, κλπ.

Η Homo Digitalis αισθάνεται μεγάλη τιμή και χαρά που φέρνει στην Ελλάδα τη πλατφόρμα αυτή, η οποία ξεκίνησε το 2018 από τη Bits of Freedom στην Ολλανδία! Πέρα από Ολλανδία και Ελλάδα, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για το κοινό των χωρών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σουηδίας και της Σερβίας!

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα των εθελοντών της Homo Digitalis που δούλεψε πολλούς μήνες για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ήτοι Στέργιο Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Κακαβούλη, Λευτέρη Χελιουδάκη, Χριστιάννα Ανδρέου, Αντιγόνη Λογοθέτη, Δημήτρη Ντόσα, Μαρίνα Ζαχαροπούλου και Θεοδώρα Φιρίγγου.

Μπες και δες τη πλατφόρμα εδώ.