Η Homo Digitalis έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνίας του London School of Economics and Political Science «Justice, Equity and Technology» (JET).

Το πρόγραμμα εστιάζει την προσοχή του στους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τις αρχές της αμοιβαιότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, ενώ ακόμη εξετάζει και τις προκλήσεις που ανακύπτουν για την κοινωνική, οικονομική και φυλετική δικαιοσύνη από τη χρήση νέων τεχνολογιών που είναι προσανατολισμένες στην ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων.

Στο JET συμμετέχουν γνωστές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής, οικονομικής και φυλετικής δικαιοσύνης. Την οργάνωσή μας εκπροσωπούν τα συνιδρυτικά μας μέλη Στέφανος Βιτωράτος και Λευτέρης Χελιουδάκης, ενώ η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του LSE και των άλλων οργανώσεων που συμμετέχουν έλαβε χώρα διαδικτυακά στις αρχές Ιανουαρίου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το JET εδώ.