Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Δεδομένων (JUST/C3 ) της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερωθήκαμε για την πορεία της καταγγελίας μας σχετικά με τις προκλήσεις που ανακύπτουν από την μεταφορά των διατάξεων της Οδηγίας 2016/680  στον Ν.4624/2019.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε λάβει τον Ιούνιο του 2020, το Τμήμα Προστασίας Δεδομένων μας γνωστοποιεί ότι συνεχίζουν την ανάλυσή τους επί της υπόθεσης μας, λαμβάνοντας υπόψη και τοv υψηλό φόρτο εργασίας που προέκυψε εξαιτίας των ζητημάτων που αφορούσαν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ορθή μεταφορά των διατάξεων της Οδηγίας 2016/680, της μικρής αδερφής του GDPR που αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από αρχές επιβολής του νόμου, αποτελεί τη κύρια προτεραιότητά τους, και οι προσπάθειες τους εντείνονται προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους στο πλαίσιο της σχετικής έκθεσης που υποχρεούται να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αργότερο έως τις 6 Μαΐου 2022, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 62 της Οδηγίας 2016/680.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σχετική απόφαση επί της καταγγελίας μας. Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον!